Bygdøy Allé 17, inngang fra NielsJulsgate. Ring når du er her.

Mandag - Fredag 09-17

Man må gjøre en avtale før man kommer, da vi ikke alltid er i lokalene.

Ring 93 80 80 22 eller send epost til tag@mittkashmir.no

· · · 1 kommentar

Vi tenker på takknemlighet og på strikking

· · · 1 kommentar
Her hos Mitt Kashmir tenker vi på mye. Vi tenker på takknemlighet. Særlig etter givergleden vi opplevde i forbindelse med innsamlingen for et par uker siden.
Penger er sendt, men ikke til alle enda. Og jeg skal forklare. Flere av familiene vi hadde pekt ut har reist fra storbyen og ut på landsbygda hvor deres familier kommer fra. Der er det mat og sikkerhet. Husk, i India er ca 70% av befolkningen bønder.
 
Jeg snakket med en historiker som fortalte meg at det samme inntraff i Norge under krigen. Jeg vokste opp og hørte om at barna ble sendt på landet.
 
Og på landsbygda er det ikke Western Union kontorer... De har ikke bankkontoer. Men når jeg fortalte hva dere venner og kunder hadde gjort, skulle alle ta seg en tur til nærmeste tettsted og gi meg et "missed-call". Jeg må ringe dem tilbake. Fungerer fint.
Man kan ikke tvinge takknemlighet eller takksigelser fra folk. Fra flere kommer det et enkelt Thank You. Og jeg tenker det er greit. Hvordan skal de reagere? For mange er dette livreddende. Det er greit det.
 
Men jeg fikk denne meldingen i går:
 
Hey there! I have received the amount of rupees 35,000....I am so much thankful to you for your concern..you had been so much helpful everytime. Once again thankyou so much..
 
Det tilsvarer i underkant av 5000 kroner. Og er nok til hans familie på 7-8 personer i et par tre mnd. Minst. Taggen smiler. 
Hva skjer så i butikken? Vi fyller på med silkeskjerf og en del varer er satt ned i pris og havnet i Halsgropa.
Nå som du har lest så mye, må jeg fortelle at silkegarnet vårt er på vei. Håndlaget organisk silkegarn. Farget med naturfarger. Vårt største prosjekt noensinne.
 
Garnet kommer i hesper på i overkant av 100 gram med en strikkefasthet på 22-24 masker/10 cm med 2,5 - 3 mm pinner.
Her er de 11 fargene som kommer. Pluss en variant med ufarget garn.
Og til de som vil spinne selv kommer uspunnet organisk silke i poser på 50 gram.
Vi legger ut garnet i nettbutikken i løpet av uken og regner meg å ha garnet på plass i Oslo i løpet av midten av juni. Veldig spennende. Organisk, håndspunnet, håndfarget silkegarn. Det blir ikke bedre.