Bygdøy Allé 17, inngang fra NielsJulsgate. Ring når du er her.

Mandag - Fredag 09-17

Man må gjøre en avtale før man kommer, da vi ikke alltid er i lokalene.

Ring 93 80 80 22 eller send epost til tag@mittkashmir.no

· · Kommentarer

Mitt Kashmir trenger deg nå

· · Kommentarer

Hallois.

Hadde du satt penger på at Norge, og resten av verden for den saks skyld, hadde sett ut som den gjør for et par måneder siden, hadde du blitt rik.

For makan til endring i levemåter og endret hverdag har vel de færreste av oss opplevd. Pandemier og hissig influensavirus har vi hatt før, men aldri som dette. 

Vi drukner i informasjon og bilder. Og bedre blir det ikke. Kunsten blir å velge bort, respektere tiltakene og fokusere på det nære. 

Klarer jeg dette?

På hjørnet mitt i Majorstuveien/Industrigata har hverdagen endret seg radikalt. Jeg er vant til daglige besøk av et par dusin naboer som slår av en prat, faste kunder som skal piffe opp garderoben, utsendte medarbeidere som skal ha gaver til ansatte, folk som skal i bursdager, bryllup eller trenger en vertinnegave. Vel... nå er alle er borte. 

Nå trenger jeg din hjelp

Noen dager føler jeg at alle er syke. Jeg håper og tror ikke det. Men tomt er det. Og jeg trenger faktisk omsetning for å overleve. Vi klarer noen uker. Så er det slutt. Utgiftene blir ikke borte. Forpliktelser skal overholdes.

Slik fyller jeg dagene

Dagene har jeg likevel klart å fylle med aktivitet. Jeg har fokusert på området som jeg aldri har klart å ta skikkelig tak i før: Nettbutikken. Jeg har tatt hundrevis av bilder, funnet en app som gjør redigering til en lek og lagt ut mengder med nye varer. 

Samtidig som dette skjer, ringer mine folk i India og forteller om sin hverdag. Der borte stengte 90 % av all aktivitet ved midnatt i natt. Kun de mest samfunnsviktige funksjonene i samfunnet forblir i drift. Ellers stenger alt: Butikker, restauranter, bedrifter, industri. Alt.

Indiske myndigheter snakker om kompensasjon. Hva virkeligheten vil bringe med seg for dem - vel, det får tiden vise. Der som i mange andre land, klarer de velstående seg godt. Han som får dagslønna utbetalt hver dag, jo han vil slite. Jeg skal følge opp våre håndverkere så godt vi kan. For mange av dem jobber hjemmefra og har lite å gå på om alle kraner stenger.

Jeg klager ikke - men jeg trenger deg

Mine indiske håndverkere trenger at du ikke glemmer oss. Jeg trenger at du ikke glemmer meg. Jeg skal faktisk betale husleie hver måned - og helst ta ut litt lønn for å bidra litt hjemme også. Så midt i denne viraken og frykten, er min lille bønn til deg - i mitt aller første blogginnlegg: Trenger du en gave? Til deg selv eller noen du er glad i? 

Jeg tror ikke faren er større for å bli smittet her hos meg enn på Rema. Jeg har antibac på disken - og klemmer ikke kundene mine slik jeg pleier.

Og husk at så lenge dette står på - er all frakt gratis, og bor du i Oslo -  så leverer jeg på døra. Personlig. 

Hilsen Taggen