Bygdøy Allé 17, inngang fra NielsJulsgate. Ring når du er her.

Mandag - Fredag 09-17

Man må gjøre en avtale før man kommer, da vi ikke alltid er i lokalene.

Ring 93 80 80 22 eller send epost til tag@mittkashmir.no

· · 3 kommentarer

Et påskebudskap om egg, tålmodighet og kunst 🥚

· · 3 kommentarer

Egg er egentlig fantastisk. Et egg tåler masse. Men på innsiden stråler det som selve sola - og gir masse energi. 

Vet du hvorfor vi egentlig pynter egg til påske? Det er et vårtegn! Før vi begynte å manipulere naturen, så la ikke hønene egg i den mørke tiden. Det var først når dagene ble lengre og lysere, at hønene startet med verpingen!  

Religiøs eller ikke, påskebudskapet handler om noe som er større enn oss selv - om befrielse. Og i 2021 så trenger vi håp. Vi trenger å snakke om at det kommer en løsning - og at det finnes glede, også i det små tingene. Som for eksempel i egg. 

Gi deg selv litt påskeglede med håndmalte påskeegg

Påskepynt - gir håp i Kashmir 

Våre venner i Kashmir har hatt det tøffere enn oss på alle måter det siste året. I tillegg til en pandemi, har de vært gjennom opptøyer og krigslignende tilstander knyttet til politisk uro på grensen mellom India, Pakistan og Kina. Og det har vært en iskald vinter. Og tro meg, de har verken varmekabler eller varmepumper i husene sine. Det har vært stille i kashmirdalen. Urovekkende stille. 

Da vi bestemte oss for å legge inn en stor ordre på påskeegg, var det mange familier som ble ekstremt glade. De fikk jobb! Og selv om prosessen har vært krevende gjennom vinteren, med lite strøm, lys og varme - så har de kommet i mål. 

Påskeegg produksjon

Kunst på egg - en lang tradisjon

Kashmirdalen er kjent for sin vevekunst - men også for sin malekunst og produksjon av pappmaché. Og da snakker vi ikke om pappmaché som i lærer barna våre i barnehagen. De lager de mest fantastiske ting av pappmaterialer som deretter males med intrikate mønster og lakkes for å tåle mye.

Dette er en lang prosess som krever masse tålmodighet og presisjon.  Teknikkene læres bort fra generasjon til generasjon og knyttet til masse stolthet og tradisjon. 

Kashmirere er også kunstnere med tre. Så det males også på dreide egg. 

Maler på pappmache

Planen var egentlig et kjøpesenter ...

Da vi bestemte oss for å gi vår venn Rafiq og familiene i nabolaget hans en ganske stor bestilling på påskeegg, så var planen å sette opp en popup-shop på Sandvika Storsenter uka før påske. Slik blir det naturligvis ikke. Så nå satser jeg alt på at internett og gode kunder vil hjelpe meg å få kunsten ut i alle hjem. 

Eggene kommer i to størrelser. De som er laget for å henge, er laget i pappmaché, de andre er i tre. 

Så la oss slå et slag for verpingen! For befrielse, for våren - og ikke minst for kunsten! 

Jeg er så stolt - for denne uka kommer eggene til Norge - og jeg er klar til å levere på døra i Oslo, sende egg-glede-kunst til hele landet! 

Har du bestilt din påskeglede ennå?

Hilsen Taggen

Påskepynt produksjon