Bygdøy Allé 17, inngang fra NielsJulsgate. Ring når du er her.

Mandag - Fredag 09-17

Man må gjøre en avtale før man kommer, da vi ikke alltid er i lokalene.

Ring 93 80 80 22 eller send epost til tag@mittkashmir.no

Velkommen til Mitt Kashmir

Mitt Kashmir begynte med en bunke nydelige sjal kjøpt på en reise i Himalayas Kashmir. Det var min første reise til India. Jeg var nygift med indiafrelste Katrine. 

Sjalene vi kjøpte var for vakre til å kun bli brukt av våre nære og kjære. De fortjente å bli båret på skuldrene til alle som setter pris på kvalitet, håndverk, tekstiler og kunst. 

Dette var i 2008. Siden den gang har Mitt Kashmir vokst inn i en butikk på Majorstua - og deretter ut av butikken og videre ut på det store internettet og lever i dag som nettbutikken mittkashmir.no.

Fremdeles handler Mitt Kashmir om vevekunst og håndverkstradisjoner – men like mye handler det om møter mellom mennesker. Jeg, Tore André Granli, driver Mitt Kashmir her hjemme i Norge - men gjennom årene har jeg bygget opp et enormt nettverk av "kollegaer" i India. 

Lotusblomsten er et symbol på skaperkraft. Denne skapergleden og livskraften møtte jeg hos kashmirerne som i dag er mine nære venner. Alt startet mellom lotusblomstene på innsjøene i Kashmir – men gjennom utallige reiser i India har jeg knyttet bånd til mennesker i mange av Indias kroker. 

Jeg har nære relasjoner til hinduer, muslimer, sikher og kristne i dette mangfoldige landet. Felles for dem alle er at de skaper fantastiske produkter av naturlige materialer basert på eldgammel kunnskap. Og så er de fantastisk flotte mennesker. 

Å bringe produktene hjem til Norge har også ført til utallige menneskemøter som har satt spor – og som er med på å bringe produktutviklingen videre. 

I Kashmir er lotusrøttene en viktig del av kostholdet. I hinduismen sies det at skaperguden Brahma oppsto i en lotusblomst som vokste ut av Vishnus navle.

Vår lotusblomst får næring av en ustoppelig tro på at det er mulig å seile mot masseindustrien.

Vår lotus vokser hele tiden. Produktutviklingen blomstrer hele året takket være våre nære relasjoner til mennesker som fortsetter å skape – og våre kunder som setter pris på skapergleden.

Nesten alle snakker om bærekraft, og klesindustrien har ofte et forklaringsproblem. 80 % av alle plagg som ble solgt på verdensbasis i 2019 var av plast. Alt for mange reklamerer for «ekte pashmina» og «cashmere» - når produktet egentlig er et blandingsprodukt. 

Mitt Kashmir selger ikke mat. Så det er mulig å hevde at vi selger varer du egentlig ikke trenger. Men jeg er overbevist om at det estetiske mennesket har behov for og setter pris på fine ting. Håndverk har vært en del av menneskets historie fra tidlige tider. Masseproduksjon og "bruk-og-kast" er en oppfinnelse fra det moderne samfunnet. 

Og det er bakgrunnen for at jeg kun jobber med naturlige råvarer – som varer lenger. Det er også grunnen til at jeg kjenner samtlige produsenter personlig. 

Jeg inngår aldri kompromisser, og ærlighet er en grunnpilar i alt mitt arbeid. Når Mitt Kashmir selger cashmere – så er det cashmere. Når våre vevere ber hjelp i en vanskelig tid, så får de det. Alle vi jobber med får skikkelig betalt, i alle ledd – fra produksjon, til pakking, merking og transport.

Det heter at kunden er aller viktigst. For meg er det like viktig at produsentene har det bra - og at både din og min samvittighet også kan ha det godt. Men når dette er ivaretatt, så kommer det både fantastiske produkter og god service ut på den andre siden. Og det kommer deg som kunde til gode. 

Takk for interessen din! 

Hilsen Tore André