Bygdøy Allé 17, inngang fra NielsJulsgate. Ring når du er her.

Mandag - Fredag 09-17

Man må gjøre en avtale før man kommer, da vi ikke alltid er i lokalene.

Ring 93 80 80 22 eller send epost til tag@mittkashmir.no

· · Kommentarer

Vi trenger fremdeles 1. mai

· · Kommentarer

I dag er det arbeidernes dag. I mange år var dette en veldig viktig dag i Norge.

Jeg våger å påstå at for den jevne industriarbeider i dag har ikke denne dagen like stor betydning som det den hadde her til lands for 100 år siden.

Arbeidsvilkår, arbeidstid, lønn og miljø har heldigvis endret seg mye. Det betyr slett ikke at vi bare kan glemme hele greia. Sannheten er at mange av de arbeidsplassene som var her for 100 år siden ikke er borte, men har flyttet.

Til for eksempel India - som står Mitt Kashmir svært nær. Her mener jeg at vi har et ansvar, og det ansvaret strekker seg langt utover å gå i tog med flotte paroler. Det krever handling. Enhver som støtter arbeidet for en mer rettferdig verden må ta ansvar. Det ansvaret kan vi ta ved å bevisst handle og kjøpe varer der vi vet at arbeideren faktisk sitter igjen med en lønn det er mulig å leve av.

Jeg tenker at et plagg som koster 39,90 til full pris, da er det noen som ikke får lønn.

Jeg stiller strenge krav til mine produsenter. Jeg forlanger å få se lønningsboka - og gode arbeidsforhold i alle ledd. Får jeg ikke denne åpenheten, blir det heller ikke noe samarbeid.

Vi er kun dager unna å ferdigstille vårt nyeste produkt: Garn.

Dette er så spennende. Vi produserer 100 % naturlig, håndspunnet, håndlaget strikkegarn, farget med naturfarger. Alt dette skjer i delstaten Assam. 

For tre dager siden ble Assam rammet av et jordskjelv. Det var på enten 6.4 eller 6.7 på Richters skala. Midt i en tid med store smitteutbrudd. Det siste har vel alle fått med seg her hjemme. 

 

Akkurat nå er produksjonen på hold - mens vi venter på at veier blir reparert og portforbud blir hevet. Men folk må ha mat og medisiner. Det er krevende for mange.
 
Jeg har ingen superduper tilbud i dag. Bare en nettbutikk fylt med flotte skjerf og dere vet alle sammen at vi deler med våre kollegaer.

God 1. mai.

Taggen