Bygdøy Allé 17, inngang fra NielsJulsgate. Ring når du er her.

Mandag - Fredag 09-17

Man må gjøre en avtale før man kommer, da vi ikke alltid er i lokalene.

Ring 93 80 80 22 eller send epost til tag@mittkashmir.no

· · Kommentarer

Vi er familiebedrift

· · Kommentarer

Hei kjære venner av Mitt Kashmir. Jeg skal ta med meg familien min til India. Det gjør jeg fordi familie betyr alt, både for meg og for alle familiene vi jobber med. 

Det er det under fire dager til jeg tar med meg familien til India. Det er trygt å reise dit nå. De har god på kontroll på virus, spredning og ikke minst er de fleste vaksinert to ganger. Jeg reiser med min kone og to barn, Albert på 8 og Storm Herman på 11.

Når vi finner løsninger sammen

Vi har planlagt en en reise der gutta skal få treffe familiene vi jobber med og få oppleve en annerledes virkelighet enn det livet ved Nøklevann de lever til daglig. Familier møter familier. Det er viktig det. Mitt Kashmir er midt i den største satsingen noen sinne. Som jeg fortalte om i min blogg i november, så var det min opplevelse av å se noen ikke få betalt for skikkelig flott arbeid, som satt i gang en enorm virkelyst. Jeg var så sint og lei meg at jeg ikke klarte å gi slipp.

Og takk for det. For nå skjer det mye. Vi har begynt produksjon av høykvalitets kjøkkenredskaper i bambus, kurver, bokser, kjøkkenhåndklær, tøyservietter, duker, bordbrikker, løpere, håndstrikkede luer, ullsokker, håndlaget naturlig såpe og mye, mye mer. Vi setter arbeid og lønninger i system - og alt er laget for hånd. Produksjonen vil foregå i fem forskjellige delstater, og mye av produksjonen vil bli gjort i hjemmene. Dette gir familier trygghet og fleksibilitet.

En vevstol i hjemmet gir muligheter

De aller fleste i nordøst India har nemlig en vev. Mødrene vever familiens klær, rett og slett fordi det er for dyrt å kjøpe ferdig produsert. Så forutsetningene for produksjon er tilstede, men det som manglet totalt var en forretningsmodell som sørger for at de som vever faktisk tjener penger. Det er dette vi nå er i ferd med å få på plass. Samtidig sørger vi for at vevernes vilkår og lønn overgår alt de noensinne har drømt om.

Vi mer enn tidobler lønnen deres. De skal få tilgang på lege, kostholdspesialist og fysioterapeut. Under min siste tur til Assam ble vi også enige om å sette av tre prosent av omsetningen til en sykelønnsordning. Dette hadde de aldri hørt om før. Vi krever også at lønn skal betales inn på bankkontoer. Dette er også nytt, for å ha en bankkonto er slett ingen selvfølge, og lønninger har ofte blitt betalt kontant. Virkeligheten er desverre slik at mannfolka har det med å beslaglegge pengene og mye forsvinner i fyll og gambling. Kortspill er blitt det nye marerittet. Med penger på konto, vil kvinnene få økt kontroll. Men vi sørger også for å få mennene i arbeid, og derfor har vi også att i gang produksjon av bambusprodukter og kurver. 

Hele landsbyer med meningsfylt arbeid

Målet er å få 5000 kvinner og menn i jobb innen 2025. Aldri før har jeg hatt så store ambisjoner. Faktisk er dette så spennende, at jeg er nødt for å involvere min egen familie. Vi skal sammen reise opp i fjellene - slik at menneskene jeg bryr meg om her hjemme skal bli en del av dette prosjektet som betyr så mye for meg. Jeg er overbevist om at god forretning bygger på relasjoner, tillit og mot. 

Produktene som nå er under utvikling vil bli solgt på en ny og spennende måte som jeg skal fortelle mer om senere. Dere kommer til å elske det. For dette er bra! Og det kommer fra objektive meg...

Men for at dette skal komme skikkelig i gang, trenger vi penger. Så enkelt er det. For å skape, så må det investeres, og Mitt Kashmir er som dere vet kun en liten bedrift. Men jeg har fantastiske kunder som støtter meg, og derfor slutter jeg aldri å tro at det er mulig. 

Benytt deg av tilbudet - og støtt oss slik at vi kommer i gang

Jeg har fylt nettbutikken med masse nye varer - og nå håper jeg at tilbudet som kommer i dag vil friste deg til å kjøpe en gave eller to.

Tilbudet Ta 3 betal for 2 varer til over påsken. Takk for at du støtter vår kamp mot utnytting og for gode produkter laget under gode forhold.

Hilsen Taggen